Wall Street-investerare råder fler investerare att lägga några procent i Bitcoin

En stor berättelse de senaste månaderna är införandet av institutionellt kapital i Bitcoin- rymden.

Det började 2020 med Paul Tudor Jones, en miljardär Wall Street-investerare som satte några procent av sin fond i BTC-terminer. Han gjorde detta som förberedelse för halveringen i maj och skrev att Bitcoins brist kommer att göra det till “den snabbaste hästen i loppet ” i en värld där det finns en häftig inflation.

Jones kamrater på Wall Street följde efter

Många makroinvesterare, som är kända för att göra asymmetriska insatser som BTC och crypto, har sedan dess bitit i Bitcoin-pillret. Familjekontor börjar också göra tilldelningar till Bitcoin Lifestyle eftersom de ser ut att diversifiera av övervärderade tillgångar.

Ändå är inte hela Wall Street inne på Bitcoin.

Exempel: Fidelity Investments ensam har mer än 3 biljoner dollar i tillgångar under förvaltning, vilket är tre gånger marknadsvärdet av kryptovalutorummet.

Guggenheim Investments CIO Scott Minerd , som nyligen fångade Bitcoin-buggen, sa i en ny intervju att fler investerare borde avsätta en liten del av sin portfölj till detta utrymme.

Bitcoin bör köpas av de flesta investerare

På tal med Bloomberg i en intervju som publicerades på fredag ​​kommenterade Minerd att de flesta om inte alla investerare borde ha några procent av sin portfölj i Bitcoin. Han sa:

”2% av din portfölj kommer att vara 20% av din portfölj innan detta är över. Så du vill inte bli för överviktig, men en fördelning av ett par% av din portfölj verkar verkligen vara ett klokt spel. ”

Kommentaren innebär i princip att BTC kan uppskatta 1000 procent under de kommande åren för att stärka små tilldelningar till Bitcoin till större.

Detta liknar kommentarer från investerare som Tudor Jones. De säger att det är en rationell satsning att ha Bitcoin i din portfölj på grund av den extrema överprissättningen i andra tillgångsslag och den stora inflationen som sker i ekonomin och på finansmarknaderna.

Minerd varnade dock sin intervju genom att säga att han tror att Bitcoin för närvarande är i en kortsiktig “spekulativ frenesi” eller mani.

Han pekade specifikt på det faktum att kryptobörser som Coinbase och andra överbelastas till den punkt där de på allvar inte kan fungera och har varit tvungna att begränsa viss efterfrågan.

Bitcoin kanske inte har toppat ännu. Som rapporterats av CryptoSlate tidigare hade kryptovalutan en viktig teknisk supportnivå under måndagens korrigering.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.