MicroStrategy voegt 16.796 Bitcoin meer toe aan zijn reserve; Bezit nu 0,182% van het BTC-aanbod

MicroStrategy bezit nu in totaal 38.250 bitcoins tegen een totale aankoopprijs van $ 425 miljoen en erkent BTC officieel als de “primaire schatkistreserve op doorlopende basis”.

De op Nasdaq genoteerde MicroStrategy heeft steeds meer bitcoin verzameld.

MicroStrategy CEO Michael J. Saylor, vandaag nam om Twitter aan te kondigen dat het bedrijf kocht 16.796 extra bitcoins op een totale aankoopprijs van $ 175 miljoen op 14 september 2020.

Met deze nieuwste toevoeging bezit het bedrijf nu in totaal 38.250 bitcoins tegen een totale aankoopprijs van $ 425 miljoen.

Dit betekent dat MicroStrategy nu 0,182% van alle bitcoin-voorraad bezit

Vorige week onthulde het softwarebedrijf van een miljard dollar dat het eerste beursgenoteerde bedrijf werd dat zijn kasreserves verving door bitcoin, zijn intentie te hebben om dieper in het toonaangevende digitale actief te duiken in zijn 8-k-aanvraag bij SEC .

Als onderdeel van het nieuwe beleid: “Het bezit aan bitcoin van het bedrijf kan groter worden dan de investering van $ 250 miljoen die het bedrijf op 11 augustus 2020 bekendmaakte”, luidde het.

Het nieuwe beleid heeft betrekking op de kasreserves van het bedrijf, bestaande uit bitcoin naast geldmiddelen, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen.

Op 11 september heeft het bestuur van het bedrijf bitcoin officieel erkend als de “primaire kasreserve op doorlopende basis”, die “onderhevig is aan marktomstandigheden en verwachte behoeften van het bedrijf aan liquide middelen, inclusief toekomstige mogelijke aandeleninkoopactiviteiten.”

Vorige maand werd MicroStrategy, door een groot deel van zijn kasreserves om te zetten in Bitcoin, de meest opvallende bitcoin-bulls van Wall Street

De beslissing om zich tot Bitcoin te wenden, was in zijn zoektocht naar rendement in de huidige ‘omgeving van lage rentetarieven’. Bovendien, in het licht van de verlaging van de Amerikaanse dollar, erkende het bedrijf dat traditionele veilige havens, goud en zilver, samen met bitcoin, hebben kracht getoond.

Saylor noemde bitcoin destijds “een betrouwbare opslag van waarde en een aantrekkelijk investeringsobject” met een groter potentieel voor prijsstijging op de lange termijn dan het aanhouden van contanten.

Saylor noemde het een “redelijke afdekking tegen inflatie”, merkte Saylor op als de hardere, sterkere, slimmer en sneller dan “enig geld dat eraan voorafging”.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.