Bitcoin sökvolym träffar topp popularitet

När vi närmar oss slutet av året är Coronavirus inte den enda termen som människor söker på Google. Bitcoin, världens största krypto efter marknadsvärde, väcker mer uppmärksamhet under aldrig tidigare skådade tider. Om vi ​​tittar på viktiga Google-mätvärden upplever Bitcoin tung söktrafik jämfört med historiska medelvärden. Vilka är några av de grundläggande orsakerna till att öka populariteten i BTC-sökningar på Google?

Bitcoin sökvolym – topp popularitet
När vi går in i den sista månaden 2020 verkar Bitcoin lägga sista handen på ett fantastiskt år. Bortsett från att den digitala tillgången ökade ~ 135% under en global pandemi, har den också kommit extremt nära att driva igenom rekordhöga toppar. Detta beteende har inte gått obemärkt förbi, eftersom detaljhandel, institutioner och företag strömmar in i den framväxande tillgångsklassen. Under dessa aktiviteter blir människor över hela världen mer intresserade av Bitcoins infrastruktur. Om vi ​​tittar på Google Trends visar det nu att Bitcoin-sökningar har nått topp popularitet under de senaste 12 månaderna.

Bitcoin Googles sökvolym

Som vi kan se i diagrammet ovan, nådde Bitcoins “intresse över tiden” nyligen 100. 100-mätningen betecknar “topp popularitet” när man jämför en viss tidslinje. I det här scenariot visar Google söktermen under de senaste 12 månaderna. Detta är inte förvånande med tanke på det faktum att Bitcoin nyligen svävade runt höga toppar som inte sett sedan december 2017.

Om du tittar på Googles sökaktivitet redan 2017 stöder den teorin att $ 20 000 nivåer för Bitcoin den här gången bara kan vara början …

Bitcoin 2017-aktivitet på Google hela tiden

I diagrammet ovan tittade vi helt enkelt på 12-månadersdata. Bitcoins sökintresse har direkt korrelerats med prisåtgärder. Med BTC som når högsta popularitet den här månaden, hur jämförs denna popularitet med en liknande inställning 2017?

Bitcoin sökintresse google

Jämförelsen kan ses genom att titta på femårsdiagrammet. När Bitcoin knackade sin rekordhöga nivå 2017 var sökintresset faktiskt betydligt högre än just nu. Enligt uppgifterna var sökintresset cirka fem gånger större än det aktuella sökintresset 2017. Detta är viktigt av några olika skäl. Under nästa tjurkörning har många investerare hävdat ett prismål på 100 000 USD. Trots att det låter galet kan det faktiskt vara vettigt när man bedömer räntenivåer.

Om BTC-pris och Googles söktrender förblir korrelerade kan BTC se 4-5X tillväxt från nuvarande nivåer för att nå räntenivåerna 2017. På sociala medier har många också uttalat att denna tjurkörning har varit mycket “tystare” än den ursprungliga 2017. Det är helt meningsfullt när man tittar på uppgifterna ovan. Även under paraboliska rörelser är räntenivån 2020 fortfarande ganska lätt.

Uttalandena ovan kan också argumenteras. Man kan argumentera för att räntenivån är mycket lägre den här gången eftersom människor antingen känner till Bitcoin eller bränns 2017 och inte längre har intresse. Detta är vettigt, men vi måste förstå de framsteg som Bitcoin har tagit 2020. Ett enkelt exempel skulle vara PayPal: s beslut att erbjuda kryptovalutalösningar. Detta var ett av de största tillkännagivandena som kryptosektorn någonsin har fått. PayPal ger i huvudsak 200 miljoner användare möjlighet att köpa, sälja och hålla digitala tillgångar. Många första gången användare är nyfikna och använder Internet för att lära sig om denna tillgångsklass. Vad händer om $ 20 000 bara är början?

This entry was posted in Konferenz. Bookmark the permalink.

Comments are closed.