Bitcoin accepteras som en långsiktig institutionell investering

Bitcoin blir långsamt mer accepterat i institutionella kretsar som en långsiktig investering. Till exempel tror Ark Investment att bitcoin kommer att stiga avsevärt härifrån. Andra institutionella investerare “staplar” i bitcoin.

I del 2 av dess intressanta vitbok, “Bitcoin som en investering”, beskriver Ark sin förväntade uppgång. Det kommer att “skala från ungefär 200 miljarder dollar idag till 1-5 biljoner nätverkskapitalisering under de kommande fem till tio åren.”

Ark Investment’s Estimates

Vitboken skrevs den 17 september, men bitcoin har verkligen stigit betydligt sedan dess. Vid den tiden var bitcoin på 10 000 dollar per bitcoin, men nu är det mer än 31 000 dollar. Med andra ord har den tredubblats på tre månader.

Detta ger effektivt bitcoins marknadsvärde mer än 660 miljarder dollar eller så. Det beror på att Ark Investment den 1 september uppskattade att marknadsvärdet på $ 10.000 var 220 miljarder dollar.

Dessutom förutspår den på sidan 6 i del 2 av Arks vitbok att bitcoin code kommer att nå ett marknadsvärde på 3 biljoner dollar 2025. Tre biljoner är samma som ett marknadsvärde på 3 000 miljarder dollar. Därför representerar detta nästan fem gånger sitt nuvarande marknadsvärde under de kommande fem åren.

Detta räknas ut till en effektiv genomsnittlig vinst på 36,3 årligen under de kommande fem åren. Till exempel, om bitcoin skulle vinna 36,3% varje år och sammansatt tillväxt i genomsnitt detta belopp, kommer bitcoin att vara lika med 4,7 gånger sitt nuvarande pris, eller $ 3 biljoner dollar.

För att uttrycka det enkelt skulle det vara en häpnadsväckande avkastning för de flesta institutioner att göra 36% årligen under fem år. Detta är kärnan i varför institutionella investerare nu börjar titta på bitcoin som en långsiktig investering.

Risker förknippade med Bitcoin

Det finns två huvudsakliga skäl till att institutioner har hållit sig tillbaka från att hoppa helhjärtat i bitcoin. Den första är varians. Det är ingen hemlighet att bitcoin har haft stora vinster och förluster under de tio år som det har funnits.

Institutioner tycker inte om stora variationer. Ofta mäter de till exempel sin avkastning varje månad. De skulle hellre se lägre vinster än “neddrag” i prestanda.

Bara för att ge dig ett exempel kontaktades jag en gång av en institutionell investerargrupp för att hantera mer än 100 miljoner dollar. Gruppen gav mig emellertid ett krav att de inte ville se mer än 1% neddragning under någon månad. Och dessutom sa de att jag var tvungen att bevisa för dem hur jag skulle klara detta från att hända.

Självklart har jag som långsiktig värdeinvesterare inga problem med varians. Särskilt om jag förstår investeringens underliggande värde eller grundläggande värde. Jag ser “neddrag” som en chans att köpa en utvald investering till ett billigare pris. Det är till försäljning då.

Men institutionella investerare gillar inte detta. Naturligtvis avböjde jag erbjudandet från den institutionella investeraren. Senare arbetade jag för en hedgefond som hade en mer liberal attityd. Det fick mig att underteckna ett kontrakt som effektivt sa att jag inte skulle tillåta någon särskild investering att minska i värde med mer än 12%.

Även om det aldrig hände med mitt konto (jag gjorde dem över 50% det året), jag krymper för att tänka på hur dessa investerare skulle tänka på bitcoin som en investering.

Så av denna anledning, avvikelse och möjligheten till stora nedskrivningar, har många institutionella investerare undvikit bitcoin.

Förstå dess värde

Den andra anledningen är att många institutionella investerare inte förstår bitcoins inneboende värde. De har svårt att se det som en livskraftig investeringsklass.

För de flesta av dem faller det i samma investeringsklass som guld och utländsk valuta (som en investering). Till exempel publicerade Motley Fool nyligen en artikel, “4 skäl som Warren Buffett kan inte stomach Bitcoin.”

Dessa typer av institutionella investerare anser det inte mer än en spekulativ satsning. Defensiva investerare spelar aldrig. De ser ingen inneboende anledning till att bitcoin ska stiga, förutom att det stiger. Därför är det irrelevant för dem huruvida bitcoin blir en långsiktig investeringsframgång eller inte.

Dessa investerare skulle hellre lägga sina pengar i investeringar som de förstår och kan förutsäga deras inneboende, underliggande värde.

Därför kommer vissa investerare att följa Ark Invests filosofi och göra långsiktiga investeringar i bitcoin. Mer konservativa investerare kommer att hålla fast vid vad de vet och i vilka de har tjänat pengar.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.